Loading...
Carnex trpeza
Carnex ponovo izvozi na rusko tržište

Carnex ponovo izvozi na rusko tržište

03.06.2020.

Industriji mesa Carnex od 1. juna je ponovo dozvoljen izvoz na tržište Ruske Federacije. Ova odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije (Rusiju, Belorusiju i Kazahstan).

Na osnovu kompletirane dokumentacije koju je priložilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor objavila je da su, prema rezultatima dostavljenih materijala, otklonjene sve neusaglašenosti.

Carnex je jedan od lidera naše mesne industrije, koji kao što je poznato, ima zaokružen sistem proizvodnje,  i svojim potrošačima obezbeđuje mesne proizvode vrhunskog kvaliteta, primenjujući najviše standarde kvaliteta i bezbednosti u procesu proizvodnje. Proizvodnja namenjena izvozu na tržište zemalja EAEU se posebno najavljuje, evidentira i prati, što je moguće dokazati kroz ceo sistem bezbednosti hrane implementiran i sproveden kroz propisane procedure i program sistema kvaliteta. 

Podsećamo i da je kompanija Carnex na sajmu prehrambenih proizvoda "Prodexpo" u Moskvi, u konkurenciji od 2.309 izlagača iz 65 država, bila jedini inostrani proizvođač nagrađen i zlatnim  i srebrnim medaljama.